CONCERT FANFAREORKEST EXCELSIOR EN FEMALE VOICES.

De Hervormde Kerk In Coevorden vormt zaterdagavond 13 april het decor voor een concert van het Fanfareorkest van Excelsior uit Oosterhesselen.

De muziekvereniging bestaat dit jaar maar liefst honderd jaar en viert dat met veel activiteiten.

Excelsior heeft Female Voices uit Emmen gevraagd haar medewerking aan dit concert te geven. Female Voices, een vrouwenkoor uit Emmen dat 8 leden telt en ruim 17 jaar bestaat.

Het koor zingt a capella en heeft 2 tot 5 stemmige liederen op haar repertoire. Op het programma staan gospels maar ook lichte-, klassieke-, wereld- en populaire muziek.

Naast enkele klassieke liederen zal het koor tijdens dit concert met name het lichtere genre zingen.

Excelsior’s fanfareorkest staat sinds november vorig jaar onder leiding van dirigent Pieter Bosma en dit is dan ook het eerste optreden van Pieter met het orkest.

Pieter is een veelzijdige jonge dirigent die naast het dirigeren van blaasorkesten, ook koren onder zijn hoede heeft.

In 2017 dirigeerde hij zijn eerste opera en dit jaar zal de tweede volgen en wel La Traviata van Verdi. De afgelopen tijd heeft hij met het fanfareorkest gewerkt aan een afwisselend programma.

Zo kan het publiek o.a. luisteren naar een prachtig koraal, een snelle mars, een stuk lichte muziek en ook staat op de lessenaar “Call of the Cossacks”, een stuk waarin onstuimige kozakken langskomen.

Centraal in het programma staat “Fleodrodum” van Eric Swiggers. Een stuk eigentijdse muziek bestaande uit vier delen dat veel van het technisch kunnen van de muzikanten vraagt.

De toegangsprijs is 10 euro inclusief een kopje koffie of thee. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van Excelsior, drogisterij Koopman in Oosterhesselen en aan de zaal.

De kerk is om 19.30 uur open voor publiek en de aanvang van het concert is 20.00 uur.